© Centrul de Studii Europene Facultatea de Drept- Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași
Mă bucur pentru oportunitatea de a fi studiat la CSE. Masterul în Studii Europene a fost alegerea  potrivită pentru mine. Mi-a oferit șansa de a progresa în carieră, mai mult decât mă așteptam. Masterul m-a ajutat sa-mi îmbunătățesc gândirea critică și mi-a oferit o viziune comparativă privind înțelegerea instituțiilor UE, a politicilor și programelor acesteia. M-a ajutat deasemenea să depășesc obstacolele apărute ca urmare a modernizării continue a societății românești.
Nicolae Daniel Popescu | Regional Specialist UK National Academic Recognition Information Centre (UK NARIC) & Founder and Coordinator Reţeaua Profesioniştilor Români din Străinătate (RPRS) & Deputat pentru diaspora în Parlamentul României
Masterul in Studii Europene la CSE a fost la momentul respectiv, unul din cele mai bune programe de studii de acest fel din țară. Acesta oferă posibilitatea de a participa la programe europene precum Leonardo da Vinci pentru pregătirea vocațională și Jean Monnet pentru tinerii cercetători. Cunoștințele și abilitățile dobândite s-au dovedit foarte utile în munca pentru institutiile UE, predarea în cadrul programelor de Master din Europa și Asia și practicarea avocaturii. Dacă ar fi să mă întorc în trecut, optiunea mea va fi tot pentru acest program.
Dian Balan | Teaching and Research Fellow at the OSCE Academy in Bishkek, Kyrgyzstan
CSE este locul în care am decis să incep o carieră europeană. A fost punctul de pornire pentru mine în ideea unei Europe integrate. Atunci am realizat că motto-ul UE, “Uniti în diversitate” este un obiectiv demn de respectat/urmat. Masterul terminat aici, profesorii, colectivul, cu totii au contribuit la schimbarea mentalitatii profesionale și mi-au dat impulsul și încrederea de a realiza o viață împlinită în proiectul European. Recomand cu toată încrederea CSE pentru inițierea procesului de a fi European, de a înțelege identitatea noastră, de a modela mentalitatea unui student și de a dezvolta cariera acestuia.  
Bogdan Stefan | Directorate General for Research and Innovation/Policy officer in the Energy Research Directorate, European Commission, Brussels
Am fost atras de ideea de a cunoaște mai mult Europa printr-un program de studii care să cuprindă mai multe domenii dintr-o țară diferită de cea din care provin, la nivel social și cultural. Fiind student Erasmus la UAIC, m-a ajutat să înțeleg mai bine problemele României, despre care am scris în articole. Categoric, masterul în Studii Europene din cadrul CSE m-a ajutat să obțin job-ul meu de vis: corespondent în București.
Raúl Sánchez Costa, Erasmus student | Bucharest, Spanish Press Agency EFE and Editor Chief in Hotnews.es
Masterul în Studii Europene oferit de CSE a fost o incursiune minunată în interdisciplinaritatea studiilor Uniunii Europene, dar și a diferitelor aspecte privind istoria, cultura și civilizația europeană. Masterul din cadrul CSE a fost cu adevarat special: cursurile au fost predate de profesori pasionati de domeniul lor de cercetare. Acest lucru mi-a oferit o experiență de studiu memorabilă.. Cursurile oferite prin programul Jean Monnet au fost unele dintre cele mai incitante și excelente cursuri pe care le-am avut în timpul studenției. De fapt, acesta a fost unul din motivele pentru care am urmat facultatea de Relații Internaționale la Universitatea McMaster din Canada, unde am finalizat un Master și un doctorat în Relații Internaționale. O parte din tematica și topic-ul studiat la CSE mi-au inspirat în multe feluri cercetările și stilul de predare actual.
Alina Sajed | Assistant Professor of International Relations, Department of Political ScienceMcMaster University, Hamilton

Experiențe ale foștilor studenți

Ecaterina Lungu | Customer Service Reprezentative la Pfizer
Masterul la Centrul de Studii Europene, m-a ajutat cu siguranta in parcusul meu profesional de cand sunt in Bruxelles. Faptul ca am avut o baza teoretica puternica in ceea priveste institutiile europene, mi-a oferit oportunitatea de a ajunge sa fac un stagiu la Parlamentul Europene si mai apoi sa gasesc un job concentrat mai mult pe relatiile internationale dintre Pfizer si clientii sai, in care scopul principal e de a oferi o viata mai sanatoasa pacientilor.
Ion Mușchei | Doctorand în Relații Economice Internaționale
De multe ori cheia succesului este caracterizată de alegerea potrivită. De aceea cred cu tărie că programele de Master oferite de CSE, constituie cea mai bună soluție pentru actualii absolvenți ai ciclului de licență. Ca fost absolvent, trei mari avantaje vreau să enumăr: primul este cel legat de calitatea profesorilor, la acest program de master, ai șansa să interacționezi cu unii dintre cei mai buni profesori din România dar și din alte state UE; al doilea motiv pentru care acest program este diferit îl constituie caracterul de interdisciplinaritate, există o gamă largă de materii actualizate și interesante astfel încât nu există riscul ca materiile să fie plictisitoare; și ultimul motiv este dat de oportunitățile oferite de acest master (aprofundarea studiilor europene, programe Erasmus, vizite la instituțiile europene, participări la concursuri și conferințe naționale/internaționale etc). Recomand proaspeților absolvenți un program de master la CSE.
Iulia Postolachi | bussines owner at Pi Atelier
Programul de Master Dezvoltare Regională de la Centrul de Studii Europene (UAIC) a fost pentru mine o experiență unică. Cei doi ani de studii au trecut extrem repede, în compania unor colegi foarte buni și a profesorilor deosebiți. Programul de studii a conținut informații de ultimă oră, în special cu seminarii aplicabile de scrierea, accesarea și managementul proiectelor europene. Pentru mine, programul de master a reprezentat un punct de pornire și aplicare a cunoștințelor într-o afacere proprie. Cu un plan de afaceri, am reușit să obțin finanțare pentru start-up, iar acum, atelierul meu de produse manufacturiere și textile - Pi Atelier reprezintă un exemplu a faptului că pasiunea și creativitatea au o șansă de dezvoltare în țara noastră
Sabina Postelnicu |
O formare profesională interdisciplinară este, indiscutabil, cel mai mare avantaj pe care îl poate oferi un program de master unul proaspăt absolvent al ciclului de licență; acesta a fost considerentul pentru care a ales, acum mai bine de cinci ani, programul de Master în Studii Europene oferit de CSE. Sunt multe avantaje ce ar putea fi enumerate referitor la programele de master din cadrul CSE, precum calitatea cursurilor, paleta largă de materii abordate, posibilitatea de a profesa ulterior atât în mediul privat, cât și în cel public și mai presus de acestea, calitatea profesorilor.